Afafa Logo

Training Info


WHEN WE ARE TIRED, WE ARE ATTACKED BY IDEAS WE CONQUERED LONG AGO. Friedrich Nietzsche
 • Stacks Image 10
 • Stacks Image 12
 • Stacks Image 14
 • Stacks Image 16
Veel mensen komen aan hun levenswijsheid als schooljongens, die het antwoord uit hun rekenboekje overschrijven zonder de berekening te hebben uitgevoerd.
S. Kierkegaard

De Training Puzzel

Trainen (training geven) is in de regel voortdurend zoeken en werken op de grens van belasting en belastbaarheid. Trainingsleer is helaas geen exacte wetenschap, waarbij x altijd en vanzelfsprekend y als resultaat geeft. Er zijn individuele en interpersoonlijke verschillen. Verschillende personen reageren verschillend op een bepaalde belasting. De reden hiervoor zijn velerlei. Het is altijd puzzelen om de optimale belasting te vinden voor een maximaal resultaat. Dit vereist een gedege kennis en kunde van de trainer, maar gelukkig zijn er wel wat handvatten om dit te ondersteunen. Er zijn inmiddels stapels relevant wetenschappelijk onderzoek, welke na een zinvolle extrapolatie geheel of gedeeltelijk toepasbaar zijn in de training.
Daarbij komt dat lang niet iedereen streeft naar een maximale prestatie, maar gewoon lekker wil bewegen om fit en gezond te blijven. Voor hen geldt een algemene toepassing van deze (groeiende) wetenschap. Het is voor deze groep niet nodig om het maximale uit zichzelf te halen. Een regelmatige en zinvolle belasting volstaat.
Om u ondersteuning en inzicht te geven in uw eigen”trainingspuzzel” hebben we wat ruimte ingericht voor theoretische onderbouwing.
Op dit gedeelte van de site willen we u graag informeren over uiteenlopende onderwerpen en allerlei wetenswaardigheden, welke met sport en training te maken hebben. Zo kunt u hier informatie vinden over onze toestellen en programma's en hoe deze te gebruiken.
Vervolgens kunt u met deze kennis "puzzelen" wat voor u het meest aantrekkelijke programma is. Natuurlijk kunt u hierbij ook een beroep doen op onze kennis en ervaring.
Stacks Image 35

Teksten & Downloads

Allereerst zijn daar de pagina’s met teksten over training. U heeft zelf de mogelijkheid om complete readers te downloaden.
 • Hardcover weerstand Training D1

  Hardcover weerstand Training D1

 • Hardcover weerstand Training D2

  Hardcover weerstand Training D2

 • Hardcover weerstand Training D3

  Hardcover weerstand Training D3

 • Hardcover weerstand Training D4

  Hardcover weerstand Training D4

© 2019 afafa Contact Me